Emendere Çiftlik Evi Projesi Ahşap Bölüm (Üst Kat) Hesap Raporu

Sevgili Meslektaşlarım

Gülbin Aşçı Bağcı
İnşaat Mühendisi

Bildiğiniz üzere insanın en tabii, en temel ihtiyaçlarından olan BARINMA ihtiyacı günümüzde yaygın olarak betonarme ve çelik yapılarla sağlanmaktadır. Ancak bu malzemelerin fiyatlarındaki artış özellikle ülkemiz insanının bu en tabii ihtiyacının karşılanmasını engellemektedir. Üstelik pandemi gibi şu günlerde dünyayı sarsan olaylar insanlarda bir doğaya kaçış arzusunu da beraberinde getirmiştir. Doğaya en uygun; aynı zamanda da daha ekonomik yapı çözümü ararken AHŞAP+SAMAN panel duvarlı evlere ilgi duymuş bir mühendis olarak bu şekilde tasarladığım Balıkesir ili Sındırgı İlçesi Emendere mahallesinde yapılacak olan evimin projesini sizlerle paylaşmak istedim.

Proje içinde ülkemizde yaygın olarak kullanılmayan yapı malzemesi olan ahşabın özelliklerine değinirken ayrıca TS 647 (Ahşap Yapıların Hesap ve Yapım Kuralları); paneller oluşturulurken Deprem Yönetmeliği 2018 (Bölüm 12) ve yönetmeliğin atıfta bulunduğu “TS EN; 1995 (Eurocode 1995)Ahşap Yapıların Projelendirilmesine” ait  kurallara yönelik bir çalışma da yapmış bulunmaktayım.

Yapı denetimden de geçmiş olan projemi siz meslektaşlarıma sevinçle sunarken; ekolojik yapıların artmasını arzu eder ve bu projenin de sizlere bir yol gösterici olmasını isterim.

Saygı ve sevgilerimle

Gülbin AŞÇI BAĞCI (İnşaat Mühendisi)