Köprü denilince iki yolu birbirine bağlayan bir yapı geliyor aklımıza. Biz de ilk duyduğumuzda böyle düşündük. Bize bahsedilince ise bu köprünün üniversite hayatından meslek hayatına geçiş olacağını anladık.
Biliyorsunuz ki ülkemizin içinde bulunduğu durum nedeniyle birçok bölümde mezuniyetten sonra iş bulamama kaygısı günden güne artıyor. Her geçen sene daha çok mezun işsiz kalıyor. Özellikle ülkemizdeki inşaat sektöründeki dalgalanmalar en çok da mühendisleri etkiliyor. Sektör bu durumdayken hala kontenjanların düşürülmemesi de mezun olan mühendislerin işsiz kalmasına neden oluyor. Ayrıca artık mezun olmak da yetmiyor. Mezun bir mühendisin birçok alanda da kendini yetiştirmesi gerekiyor.
İşte bu durumlara çare arayan İzmir İMO Şubesi de Mesleğe Köprü adı altında bir projeyi hayata geçirmek istedi. Bu projede hedef biz İnşaat Mühendisliği öğrencilerine meslek hayatına adım atmadan önce kendimizi geliştirebilmemiz ve yönlendirebilmemiz için bir köprü olmaktı. Başarılı bir şekilde geçen süreçte öncelikle deneyimli mühendisler ile biz mühendislik öğrencileri menti-mentör programıyla buluştuk. Bu programda mühendisler bize tecrübelerini aktardılar ve birçok alanda karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Çoğu arkadaşımızın gelecek hedeflerinde büyük bir rol oynadı bu program.
Programın bu kadar etkili olmasındaki neden belirli aralıklarla hem mühendislerden hem de biz öğrencilerden geri dönüş alınmasıydı.
Mesleğe Köprü projesinde bulunan mesleki kurslara ücretsiz bir şekilde ulaştık. Alanında uzman kişilerden eğitim aldık. Belirli aralıklarla yapılan toplantılarda bizlerin istekleri doğrultusunda çalışmalar yapıldı. Kısacası sosyal ve teknik anlamda gelecek nesilleri bilinçli ve örgütlü şekilde yetiştirmek için doğru bir projeydi.
Biz genç-İMO temsilcileri böyle bir projede olduğumuz için mutluyuz. Bizlere bu imkanları sağlayan İzmir İMO Şubesine teşekkür ederiz. Gelecek nesil olarak bilimi ve tekniği, emperyalizmin ve sömürgenin değil halkımızın hizmetine sunmak için çalışacağız.