Merhaba

İMO İzmir Şubesi Basılı Bültenleri
İMO İzmir Şubesi Basılı Bültenleri

Merhaba,

Ceren NARİN GÜZEL
İMO İzmir Şubesi
Yönetim Kurulu
Sayman Üyesi

Şubemizde; imomobil akıllı telefon uygulamamız ile başlayan, İnsan Kaynakları Sistemi’miz ile devam eden, çağa uygun teknolojik hizmetlerimizden en sonuncusu olan bültenimizin yeni formatını sizlerle paylaşmanın heyecanı içindeyiz. İletişim ve bilgi edinme kaynaklarının büyük bir kısmını cebimizde taşıdığımız, hızla değişip-dönüşme kabiliyetine sahip olunan bu çağda, basılı kaynaklarla haber iletmek bir yandan oldukça emek yoğun bir işken; bir diğer yandan geçmişte kalan bir haberi de tekrarlamak olarak görülmektedir. Bu sebeple hem bültenimizdeki haberleri size daha kısa sürede iletebilmek hem de basım-dağıtım masraflarını ortadan kaldırmak amacıyla bu yeni formatımızı geliştirdik. Formatımıza dair görüş ve önerilerinizle katkı sunmanız da bizleri mutlu edecektir.

Krizin gitgide derinleştiği, sektörümüzün ve meslek alanlarımızın bu koşullardan çok fazla etkilendiği günlerden geçmekteyiz. Bu koşulları her ne kadar biz yaratmamış olsak da toplumun bütünüyle beraber aynı zor koşullardan geçmekte ve günden güne daha da yıpranmaktayız. Bu kriz sürecinde; şubemizde iş arayan üyelerimize mesai saatleri içinde ücretsiz kurslar düzenleyerek üyelerimize katkı sunmaya, meslekleri ile bağlarını en azından stabil tutmalarına yardımcı olmaya çabalıyoruz. Merkez Genel Kurulu’muzda verdiğimiz önergelerle üyelerimize aidat muafiyetleri olarak da tanımlayabileceğimiz koşullar hakkında geçmişte bilgilendirmeler yapmıştık. İş arayan, lisansüstü eğitim yapan, doğum izninde olan, sağlık sebepleri ile iş göremez durumda olan ve KHK ile ihraç edilmiş üyelerimiz hakkında aidat muafiyetleri bulunmaktadır, bu konuyu bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyoruz. Bu konuların detayları için Şube İnsan Kaynakları sorumlularımız ile görüşüp bilgi alınabilmektedir.


Yaz sezonunda, rutin seminer ve komisyon çalışmalarımıza ara vermiş olsak da; şehrimizde bulunan üniversitelerin bitirme proje sunumları ve mezuniyetlerine katıldık. Bu sene on ikincisi düzenlenen Mesleğe Hazırlık Kurslarımız ve 2. Genç Mühendisler Kampımız ile yeni mezunlar ve genç meslektaşlarımızla yan yana olduk. Krizin faturasını en çok ödeyen ve iş bulamadıkları için kendi niteliklerini sorgulamaya başlayan genç meslektaşlarımızla hem teknik bilgiler paylaştık hem de kol kola olunca devrilmenin daha zor olduğunu hatırladık.

Krizin olumsuz koşulları günden güne etkisini daha fazla gösterirken gördük ki 2019 yılı üniversite yerleştirmelerinde inşaat mühendisliği bölümlerinde kontenjan doluluğu %58 bandında kaldı. Kimilerine göre bunun sebebi tercih yapan öğrencilerin artık inşaat mühendisliği mesleğinde bir gelecek görmemeleri. Kimileriyse krizin; yılda onbir bin mezuna dayanan kontenjanlarda doğal bir elek görevi gördüğü yönünde. Bu durumun sonuçlarını önümüzdeki yıllarda çok daha iyi anlayacağız.

Ekim ayı itibari ile Şube etkinlikleri ve komisyon çalışmalarımız hız kazanırken; Beyaz Baretli Kadınlar projemiz Şubemiz’e büyük bir enerji ve heyecan katmıştır. Azim, emek ve heyecan ile oluşturulan, detaylı anlatımı Bültenimizdeki başka bir yazıda yer alan projemize takibiniz ve desteğiniz bizler için çok önemli…

Tüm zorluk ve olumsuzluklara rağmen; sevgi ve umutla kalın…

Yarın farklıdır bugünden,
Adı değişir hiç olmazsa.
Kara bir suyu
Geçiyoruz şimdilerde
Basarak yosunlu taşlara.

Sen bugünden yarına
Birazcık umut sakla.”

M. Altınok