genç-İMO Dönem Değerlendirmesi

Ömer ALDEMİR

genç-İMO İzmir olarak  gerek okul ve sınıf temsilcilerinin gerekse temsilci olmadığı halde bu sorumluluğu üstlenen arkadaşlarımızın yoğun ilgisi ve katılımları ile örgütlülüğümüzü daha da büyüterek dönemi tamamladık. Seferihisar’da yaptığımız genç İMO İzmir Eğitim Kampı ile bir arada durmanın gücünü ve önemini hatırlayarak başladığımız döneme, yıl içerisinde de yaptığımız birçok sosyal ve teknik etkinlikle devam ederek öğrenci arkadaşlarımızla bağlarımızı daha da güçlendirmeye gayret ettik. Başta eğitimde adaletsizlik, durmak bilmeyen kontenjan artışları ve bu sorunların doğurduğu niteliksiz eğitim bu senede konuştuğumuz ve çözümler üretmeye çalıştığımız konuların başında yer aldı. Toplum için mühendislik anlayışını daha yaygın hale getirmek ve bu toplumcu mühendislik değerlerini koruyabilmek adına etkinlikler planladık. Topluma ve toplumsal problemlere öncelik vererek ülkenin sosyal ve ekonomik sorunlarını tartıştığımız, gençlerin bu sorunlar için ürettiği çözümlerin dikkate alınması gerektiğini belirttiğimiz etkinlikler gerçekleştirdik.

Son zamanlarda inşaat sektörüne yönelik içler acısı  bir girişim olarak tanımladığımız imar barışı sürecinin yakinen takipçisi olduk ve bizlere vereceği zararları anlatmaya çalıştık. Sürecin güvensiz yapı stokunun yasallaşmasına ön ayak olduğunu ve geçmişte yaşadığımız acıların tekrarlanmasına vesile olabileceğini anlatan çalışmaların içerisinde bulunduk.

Takip eden 2019/2020 öğretim yılı ile birlikte İnşaat mühendisliğini tercih eden arkadaşlarımıza odamızı tanıtmak ve örgütlülüğümüze katabilmek adına üniversitelerde tanışma toplantıları, tanıtım seminerleri ve odamızın süregelmiş geleneklerinden biri olan “Mesleğimiz ve İMO” söyleşisini düzenledik.

Yaptığımız tüm etkinlikler ve çalışmalar toplumcu mühendislik çerçevesinde bir değer kümesi oluşturarak mesleğimizi bir adım daha ileri götürmeyi hedeflemiştir. Bu maksatla planladığımız çoğu etkinliği büyük bir mutfak ekibi ve İMO İzmir’in destekleri ile başarıyla sonuçlandırdık. Yaşadığımız politik ve ekonomik sorunlara,  maruz kaldığımız baskı ortamına rağmen toplumcu mühendislikten vazgeçmeden mücadelemizi sürdürdüğümüz bir dönemi daha geride bıraktık.

Bundan sonraki dönemlerde de örgütlülüğümüzün ve mücadelemizin sürmesi dileğiyle …