genç-İMO 2019-2020 Birinci Dönem Etkinlikleri

genç-İMO 2019-2020 Birinci Dönem Etkinlikleri

Deniz Karadağ
genç-İMO
12. Öğrenci Konseyi Üyesi

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası genç-İMO İzmir olarak bu dönemde okul ve sınıf temsilcilerimizin hatta temsilci olmadığı halde büyük bir sorumluluk bilinciyle katılım gösteren arkadaşlarımızın yoğun ilgisi ve çabalarıyla örgütlülüğümüzü daha da büyüttük. Bu kapsamda tüm etkinliklerimizi toplumcu mühendislik ve örgütlülüğün önemi bilinciyle büyük bir mutfak ekibi ve İMO İzmir Şubesi’nin destekleriyle gerçekleştirdik.

Dönemi şehrimizdeki üniversitelerin İnşaat Mühendisliği bölümünü kazanan arkadaşlarımıza İMO ve genç-İMO’nun ne olduğu, neler yaptığı, onların bu örgütlülüğe nasıl katılacakları konuları hakkında kendi üniversitelerinde seminerler vererek açtık. Ve üniversitelerde kayıt masaları açıp birçok arkadaşımızın kaydını aldık.

Mesleğimizin farklı çalışma alanları üzerine (Akademi, Kamu, Şantiye, Proje vs.) 26 Ekim 2019 tarihinde “Mesleğimiz ve İMO” söyleşisini düzenledik. Amacımız bölümü yeni kazanan arkadaşların meslek hakkında kafalarındaki sorulara cevap vermek, İMO ve genç-İMO örgütlülüğünü arkadaşlarımıza anlatabilmekti ve nitekim böyle de oldu. Farklı çalışma alanlarından gelen davetlilerimiz çalışma alanları hakkındaki bilgilerini, edindikleri tecrübeleri, karşılaştıkları problemleri anlatarak arkadaşlarımızın sorularını yanıtladılar.

Sosyal etkinliklerimiz kapsamında temsilci arkadaşlarımızın daha çok bir arada olup birlikte kaliteli vakit geçirebilmeleri ve örgütlülüğümüzü güçlendirmesi adına “Arf Sabiti” tiyatro oyununa gittik.

genç-İMO İzmir olarak 30 Kasım – 1 Aralık 2019 tarihlerinde Kuşadası’nda gerçekleşen 12. genç-İMO Öğrenci Meclisi’ne katılım gösterdik. genç-İMO İzmir için verimli bir meclis gerçekleşti.

genç-İMO 12. Öğrenci Meclisi Toplantısı (30 Kasım – 1 Aralık 2019)

Arkadaşlarımızın talepleri doğrultusunda Şubemizde sınavlara hazırlık ve tekrar için Yapı Statiği ve Betonarme Kursları düzenlendi. Yoğun ilgi gören ve verimli geçen kurslara katılan arkadaşlarımız memnuniyet ile ayrıldı.

Her dönemki gibi bu dönem de bilgisayar programı kursları açıldı. Revit ve Autocad kursları açıldı ve arkadaşlarımızın talepleri doğrultusunda yeni kurslar açmak için çalışmalar yürütüldü.

20 Aralık 2019 tarihinde farklı bir etkinlik olan “Mega Yapılar Belgesel Gösterimi” düzenlendi. Etkinliğin ilk gösterimi “Berlin Tren Garı” ile oldu ve etkinlik Y. İnş. Müh. Musa BORCA’nın anlatımlarıyla zenginleşti.

“Öğrencilerin Gözünden Work and Travel Günleri” söyleşimizde öğrenci üyelerimiz Umut Uyar, Göksu Kuş ve Mehmet Kıroğlu Work and Travel hakkındaki deneyimlerini ve merak edilen konular hakkındaki bilgilerini aktardılar.

“Öğrencilerin Gözünden Work and Travel Günleri” Söyleşisi (28 Aralık 2019)

Ülkemizdeki işsizlik sorunun bir sonucu olarak neredeyse tüm İnşaat Mühendisliği öğrencileri ileride yurt dışında çalışmak istiyor. Biz de öğrenci üyelerimizin hem yurt dışı imkânlarını arttırabilmek hem de kendilerine kaliteli bir staj imkânı sunmak adına bir çalışma yürüttük. Öğrenci üyelerimiz genç-İMO’yu ve faaliyetlerini anlatan İngilizce, Almanca ve Fransızca metinler hazırladı. Ve bunları yurt dışı firmalarına gönderip onlarla iletişime geçti. Staj imkânları için görüşmeler yaptı.

Yaptığımız tüm etkinlik ve çalışmalarda toplumcu mühendislik çerçevesinde bir değer kümesi oluşturarak mesleğimizi bir adım daha ileri götürmeyi hedefledik. Yaşadığımız politik ve ekonomik sorunlara,  maruz kaldığımız baskı ortamına rağmen toplumcu mühendislikten vazgeçmeden örgütlülüğümüzün ve mücadelemizin büyüyüp ilerideki dönemlerde de sürmesi dileğiyle…

YAŞASIN genç-İMO…

genç-İMO İzmir Toplantısı (2 Ekim 2019)