Yeni Bir Dönemi Beklerken

Fotoğraf: Guy Le Querrec Yıl: 1986
Eylem Ulutaş Ayatar
İMO İzmir Şube Başkanı

Şubat ayında gerçekleştirmiş olduğumuz Genel Kurul ve Seçimlerimize hazırlık yaparken bu dönem farklı olacak demiştik. Heyecanımız, yeni düşüncelerimiz ve en önemlisi umutlarımızla görev başına geldik fakat bütün dünyayı etkisi altına alan bir salgınla karşı karşıya kalacağımızı biz de tahmin edemedik. Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen Covid-19 salgını, tüm düzenimizi bir anda değiştirdi, bizi en yakınlarımızdan, arkadaşlarımızdan, işimizden hatta güzel İzmir’imizin sokaklarından bile ayırdı.

Ama umutsuzluk yok, bir süreliğine diyelim…

Büyük üstat Yaşar Kemal’in söylediği gibi “Hayat, umutsuzluktan umut yaratmaktır”. Bir sözü, şiiri ancak günün telaşından uzaklaşarak okuduğumuzda üzerinde daha iyi düşünür ve anlarız. Kaygılı ama sakin geçen günlerimizde bir an olsun bu cümleyi düşünelim. Yarın yine sokaklara çıktığımızda, işimizin başına döndüğümüzde, tekrar sevdiklerimizin gözlerine baktığımızda, hayallerimiz, umutlarımız, sevdiklerimiz ve kendimiz adına bu hayattan ne isteyeceğiz? Hadi kendi içimizde bir yolculuğa çıkalım ve zamanın bile yavaş aktığı bu karantina günlerinde kendimize yarınlar için, ailemiz ve toplumumuz için sorular soralım. Sürekli bir yerlere, bir şeylere yetişme telaşına kapılmadan önce bunu yapmaya hepimizin ihtiyacı var sanırım.

Daha gidecek çok yolumuz var diyerek birçok konuyu (inşaat mühendisliği kontenjanlarının azaltılması, uzmanlık alanlarımız, örgütsel yapımızın yeniden değerlendirilmesi, iş arayan üyelerimiz, işçi sağlığı ve iş güvenliği, kentimiz ve afete hazırlık, cinsiyet ayrımcılığı ile mücadele vb.) çalışma programımıza aldık ve bize duyulan güvene layık olma gayreti içinde olarak gerçekleştireceğiz. Her meslektaşımızın hayatında bir yer edinmek ise hayal değil, çaba isteyen bir görev bizim için. Sizinle başladığımız bu yolda çoğalmak, örgütlenmek ve mesleğimize layık olduğu itibarı kazandırmak için sevgiyle, ilkelerimizden ödün vermeden yine hep birlikte çalışacağız ve üreteceğiz.

Biraz zaman alacak belki ama bekleyelim…

“Sen mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin?” demişti Nazım Usta. Yaşadığımız zor zamanlarda fedakârlığın resmini çizen sağlık emekçilerinin ve dayanışma ruhuna şahit olduğumuz meslektaşlarımızın güveni içerisinde başlayalım yeni döneme…

Hoş geldin yeni dönem,
Bize sağlık getir, gerisini biz gerçekleştirelim…