Şubemizde Dijital Dönüşüm

Pandemi sürecinden önce Şubemizde yeni açılacak olan 5 ayrı kurs planlamıştık. Bu kursların ikisi İş arayan üyelerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz ücretsiz kurslar,  ikisi Beyaz Baretli Kadınlar projesi kapsamında kadın öğrenci üyelerimize yönelik gerçekleşecek kurslar ve bir tanesi de tüm üyelerimize yönelik gerçekleştirmeyi düşündüğümüz Revit kursuydu. Bunun dışında planladığımız birçok seminer ve toplantı vardı.

Pandemi sürecine girdikten sonra maalesef bütün kurslarımızı, seminer ve toplantılarımızı iptal etmek zorunda kalmıştık. Uzun bir süre araştırma yaptıktan sonra bizlere yardımcı olacak bir yazılım satın aldık. Ve bu yazılım ile online eğitimlerimize başladık. İlk olarak Beyaz Baretli Kadınlara yönelik Soner Bilge eğitmenliğinde İleri Excel kursuna başladık.

Online eğitimlerin en büyük handikapı eğitmenin karşıdaki kursiyerin dersi anlayıp anlamadığını nerde takıldığını bilemeyecek olmasıydı. Bunun yanında bilgisayar salonumuzda 3 saat gerçekleşen kurslarımızı 2 şer saatlik periyotlarla vermeye ve her ders sonrası çalışma/ödev verilerek bu ödevlerin takibini yaparak başladık. Bilgisayar salonumuzda 26 kişiye kadar eğitim verilebilirken, online eğitimlerde 15 kişiyi geçmeyecek şekilde (aksi takdirde eğitimden herkesin tam verim alması ödevlerin kontrol edilmesi vs. gibi sorunlardan çekindiğimiz için) eğitimler vermeye başladık.

Bu konuda çok güzel geri dönüşler almamız üzerine diğer kurslarımızı da başlattık. Bu anlamda bizlere ve meslektaşlarımıza destek olan tüm eğitmenlerimize çok teşekkür ederiz.

Online seminerlerimiz de aynı yazılım üzerinden gerçekleşmektedir. Böylelikle herhangi bir yerdeki konuşmacıyla bir seminer yapabiliyoruz. Bu seminerlerimizi de önceden olduğu gibi Facebook sayfamızdan ve yeni olarak Youtube kanalımızdan yayınlıyoruz. Bunun yanında önceki seminerlerimizde üyelerimiz tarafından gündeme getirilen, sunumların iyi okunamaması ve ses ile ilgili sorunları da hızla aşmış olduk.

Yine coronavirüs tedbirleri kapsamında, bir araya gelerek gerçekleştirmemizin mümkün olmadığı Yönetim Kurulu ve Yayın Kurulu toplantılarımızı da online olarak gerçekleştirmeye başladık.

Diğer kurslarımız ve seminerlerimizin devamını sizlerin önerisi ve talebi doğrultusunda gerçekleştirmeye devam edeceğiz.

Özlediğimiz günler gelinceye kadar kendinize dikkat edin, sağlıkla kalın.

Online seminerlerimiz seminerlerimizden haberdar olmak isteyenler Facebook sayfamızı beğenebilir, Youtube kanalımıza üye olup bildirimleri açabilirler.