İş arayan üyelerimize yönelik eğitimler düzenlendi

İMO İzmir Şubesi olarak 2020 yılının Haziran ayında başladığımız üye bilgi güncellemelerini 2020 yılının Ağustos ayında tamamlandık. Anket sonuçlarında dikkat çeken madde üyelerimizin %15 inin iş arayışında olmasıydı.

Pandemi ve kriz ile birlikte, çalışan üyelerimizin ücretsiz izne çıkarılma, kısa çalışma ödeneğine girme vb. durumlar ile karşı karşıya kaldığını biliyoruz. Bununla birlikte anket sonuçlarından da gördüğümüz, iş arayan üye sayımızın gittikçe arttığı oldu.

İş arayan üyelerimizin büyük bir çoğunluğu yeni mezun meslektaşlarımız.  Yeni mezun meslektaşlarımızın iş arama süreçlerinde, mesleki bilgilerini geliştirmeleri, bir alanda uzmanlaşmaları için pandemi sürecini de hesaba katarak online ücretsiz tasarım ve program kursları başlatıldı.

Çelik Tasarım, Betonarme Tasarım, Geoteknik Tasarım  kursları 3 er defa ve Sta4Cad, AllPlan Bilgisayar Kursları 1 er defa açıldı. Bununla beraber üyelerimizin 330’u bu eğitimlerden faydalanabilir hale geldiler.


Kurs eğitmenlerimiz Y. İnş. Müh. Zafercan ATACAN’a , Dr. İnş. Müh. Mehmet Efe SELMAN’a, Y. İnş. Müh. Mustafa KOÇ’a, İnş. Müh. Onur AVCIOĞLU’na ve AllPlan Eğitmeni Deniz DOĞAN ‘a katkılarından dolayı teşekkür ederiz.