3. İnşaat Mühendisliği Yüksek Lisans ve Doktora Günleri

Mehmet Burak Doğan

Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız.
Mustafa Kemal ATATÜRK

Yüksek lisans ve doktora denildiği zaman akla ilk gelen akademisyenlik olmamalıdır.  Mühendisler, meslekte yetkin olabilmek adına tecrübeyle birlikte akademik alanda da kendini geliştirmelidir ama ülkemizin bulunduğu durum ve inşaat sektörü, hem lisansüstü eğitimi hem de çalışma hayatını birlikte sürdürmeye pek olanak tanımamaktadır. O yüzden yöneticilerin, lisansüstü eğitim hakkında bilinçli olması ve çalışanlarına bu olanakları tanıması gerekir. Bu farkındalığı oluşturmak adına İmo İzmir-Ankara Şubeleri ortak çalışması 3. İnşaat Mühendisliği Yüksek Lisans ve Doktora Günleri etkinliğini düzenledi.

 3. YLDG etkinliği kapsamında Türkiye’nin farklı bölgelerindeki farklı üniversitelerde lisansüstü eğitimi alan meslektaşlarımızın yaptıkları çalışmaları sundular. Farklı konuları yer alan bu çalışmalar lisansüstü eğitime başlayacak olan meslektaşlarımıza bir fikir, tecrübeli meslektaşlarımız için de hatırlatma olmuştur. Aynı zamanda sunum yapan arkadaşlara izleyicilerin dışarıdan bir gözle farklı sorular yönelterek çalışmayı gerçekleştiren arkadaşımızın kendi konusuna farklı bir açıdan bakmasını sağlamıştır. Etkinlikte sadece lisansüstü çalışmalar değil, lisansüstü mezunu ve inşaat sektöründe aktif olarak çalışan meslektaşlarımızın sunumlarının olduğu oturumlar da gerçekleşti. Bu oturumlarda bir inşaat mühendisinin lisansüstü eğitiminde karşılaştığı sorunlar ve bu sorunlarla nasıl mücadele etmesi gerektiğini ya da lisansüstü eğitiminin bir inşaat mühendisine neler kazandırdığı anlatıldı.

Bir lisansüstü öğrenci olarak bu etkinlikte farklı çalışmaları görmek ve bu yollardan geçmiş insanlardan dinlemek, aldığım eğitimin önemini anlamam da yardımcı oldu.

3. YLDG etkinliğini düzenlediği için İMO İzmir-Ankara Şubelerine teşekkür etmek istiyorum.