genç-İMO’suz olmaz

Uygar Ünal

Ülkece geçirdiğimiz bu zor günlerde biz gençlerin kaygıları daha da artıyor. Senelerce emek verdiğimiz eğitim hayatımızın sonunda işsizlik, düşük maaş, kötü koşullarda çalışma gibi sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz. Böylesine zor ve belirsiz zamanda imkanlar dahilinde genç-İMO nun öğrencilere yönelik yürüttüğü çalışmalara her inşaat mühendisi öğrencisinin ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Mezun olduğumuzda donanımlı birer mühendis olabilmemiz için İMO faaliyetleri, seminerleri, eğitimleri çok yardımcı oluyor.

Normalleşme dönemine geçmiş yıllarda yapılan etkinlikler örnek alınarak hızlı bir geçiş yapabiliriz.  Teknik geziler yaparak şantiye ve üretim alanlarını teorik bilgiden ziyade pratik olarak görmek bizi iş hayatına hazırlayacaktır. Yine teknik kurslar hem teorik dersler açısından hem de ileride proje ofisleri gibi alanlarda kendini geliştirmek isteyen arkadaşlar açısından faydalı olacaktır. Yine mesleki açıdan konferanslar, sempozyumlar ve çeşitli çalıştaylar düzenlemek inşaat mühendisliği öğrencilerine donanım kazandırma açısından değerli olacaktır.

Tabi bunların yanında örgütlü bir şekilde mesleğe sahip çıkmak da İMO ruhuyla alanlarda bulunmak da inşaat mühendisi adaylarının vazifesi konumunda. İlk başta da bahsettiğim gibi işsizlik yıllardır acı bir gerçek. Son günlerde TMMOB’un yaptığı çalışmaya göre her 3 mühendisten 1’ i işsiz. İşe girip çalışan mühendislerin çoğu belirlenen asgari mühendis maaşının çok altına çalışıyor. İşte biz öğrenciler gelecekte yapacağımız mesleğimiz için sesimi yükseltmeliyiz. İMO örgütlülüğünün çok daha önemli hale geldiği bu günlerde meslektaşlarımızın yanında olmalıyız.

Sonuç olarak genç-İMO ile kendiniz, çevreniz ve mesleğiniz için bir şeyler yapabilirsiniz. Hep birlikte emeğimize, mesleğimize, haklarımıza sahip çıkıyor, sorunlarımıza çözüm istiyoruz!