İş Arama Platformumuz ik.imoizmir.org Açıldı

Bir süredir üzerinde çalıştığımız iş arama platformumuz ik.imoizmir.org 25 Ekim 2018 tarihinde kullanıma açıldı.
Şubemiz uzun zamandır iş arayan üyelerimizin işe yerleştirmelerini kolaylaştırmak ve hızlandırmak için firmaların ilanlarını üyelere ileterek, yönlendirmeler yaparak yardımcı olmaya çalışıyor. Geçtiğimiz yıllarda bu yöntemler talebi karşılamaya yetiyordu ancak ekonomik koşulların giderek zorlaşması sebebiyle iş arayan üye sayımız her geçen gün artıyor ve Şubemize ulaşarak personel taleplerini ileten firmaların ilanları artık bu sayıyı karşılayamıyor. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak daha profesyonel ve yurt içi – yurt dışı tüm firmaların ulaşabileceği bir İnsan Kaynakları sistemine geçme fikri üzerinde bir süredir çalışıyorduk.
Üyelerimizin Özgeçmişlerini (CV) kolaylıkla oluşturabilecekleri, güncel iş İlanlarını takip edebilecekleri, yurt içi ve yurt dışı tüm firmaların İnşaat Mühendisi ilanlarını yayınlayabilecekleri bununla birlikte Şube olarak ilanların güncelliğini, iş arayan üyelerimizi, işe alınan üyelerimizi takip edebileceğimiz ve gerektiğinde tecrübelerine, uzmanlıklarına göre üyelerimize ulaşabileceğimiz bir platform olarak ik.imoizmir.org’u kurduk.
Üyelerimiz veya firmalar tarafında verilen bilgilerle tutulan istatistiklerde sitenin yayına girmesinden önceki üç aylık dönem incelendiğinde odaya bildirilen personel ihtiyaçlarının %70’inde yönlendirdiğimiz İnşaat Mühendislerinin tercih edildiğini ve ilanların ortalama 9 günde kapandığını görüyoruz. Sitemiz daha çok firmaya ulaştıkça bu oran artacak ve umuyoruz ki ik.imozmir.org üyelerimiz ve firmalar için başka bir kanala ihtiyaç duymaksızın aradıkları işi ve personeli bulacakları bir başarıya ulaşacaktır.
İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullar ve artan işsizlikle mücadele ettiğimiz bu dönemde dayanışmaya daha çok ihtiyaç duymaktayız. İş arayan üyelerimizin iş bulmalarını kolaylaştırmak adına siz üyelerimizden ricamız çevrenizdeki firmaları ik.imoizmir.org’dan haberdar ederek, iş ilanlarını sitemiz üzerinden yayınlamalarını sağlamanızdır.

Neler yapabilirsiniz?


İş arayan olarak;
İMO İzmir Mobil uygulama şifrenizle sisteme giriş yapıp profilinizde istenen bilgileri doldurarak (iş tecrübeleri, bilgisayar becerileri, yetkinlikler vb.) kolayca CV oluşturabilirsiniz.
Sistemin CV’nize tanımladığı QR kodu kartvizit olarak bastırabilir ve CV’nizi tanıştığınız kişilere kartvizit şeklinde verebilirsiniz.
İk.imozimir.org’u Mobil uygulamayla birlikte kullandığınızda siteye yüklenen ilanlardan anında bildirim olarak haberdar olabilir ve CV’nizi telefondan da firmalara kolayca iletebilirsiniz.
CV’niz ilgilendiğiniz ilan için Oda tarafından firmaya iletilir.

Firma olarak;
Hiçbir ücret ödemeden ilanlarınızı yayınlayabilirsiniz.
Yayınladığınız ilanlar direkt hedef kitlesine ulaşır ve kısa zamanda uygun CV’ler tarafınıza iletilmeye başlar.
İlanınızla ilgilenen kişilerin diploma bilgileri Oda tarafından onaylı olur.
İlanınız yayınlandığı anda aktif iş arayışında olan tüm üyelerimize bildirim olarak iletilir.