Film Tanıtımı: Resmi Sırlar – Parazit

Film Tanıtımı - Resmi Sırlar - Parazit
Film Tanıtımı - Resmi Sırlar - Parazit
Hazan Canpolat
Hazal Canpolat
İnşaat Mühendisi

RESMİ SIRLAR (2019)


Official Secrets (2019)
52 Dk. Biyografi, Polisiye İngiltere, ABD

Gerçek olayların konu edildiği film İngiltere’de istihbarat servisinde çalışan Katharine Gun’ın 2003 yılındaki Irak işgalinin bilinmeyen taraflarını açığa çıkarmasını konu alıyor.

Bir gün Katherine, BM Güvenlik Konseyi’ne karşı düzenlenen yasadışı bir NSA casus operasyonu ile ilgili bilgilerin yer aldığı bir e-mail görür. Genç kadın, büyük önem taşıyan bu bilgileri basına sızdırır. Bunun ardından Katherine, Devlet Sırları Yasasını çiğnemekle suçlanarak, hapis cezası ile karşı karşıya kalır. Katherine ve avukatları, yaşananlarla ilgili savunma yapmak ve hapis cezasını engellemek için zorlu bir sürece girer. Özgürlüğü, hayatı ve evliliği tehlike altında olan Katherine, inandığı davanın arkasında durmaya çalışır.


PARAZİT (2019)

Parasite (2019)
2 Saat 12 Dk. Komedi, Dram Güney Kore

Park Ailesi’yle tanışın: soyla gelen servetin klasik bir tablosu. Diğer yanda ise Kim Ailesi; sokak zekası bakımından zengin ama başka hiçbir zenginliğe sahip değil.

Şans veya kader sonucunda bu iki ev halkı bir şekilde bir araya gelir ve yoksul Kim ailesi Park ailesindeki altın bir fırsatın varlığını hemen sezer. Kim çocukları, Park ailesinin çocukları için öğretmen ve sanat terapisti görevleriyle çabucak ailenin içine yerleşirler. Kim’ler “vazgeçilmez” lüks hizmetler sunarken, Parklar ise habersizce evlerindeki her şeyi Kim ailesine kaybetmektedir. Ancak kısa sürede bu düzen bir tehditle karşılaşır. Asalak bir misafir Kim ailesinin yeni keşfettikleri konforu tehdit eder hale geldiğinde, vahşi ve zorlayıcı bir üstünlük mücadelesi patlak verir. Bu mücadele Kim ve Park aileleri arasındaki kırılgan ekosistemi yıkmakla tehdit etmektedir.