Şantiyeler İnşaat Mühendislerine Mezar Olmasın, Artık Yeter!

Mutlu Burak Paksoy
İş Güvenliği Uzmanı (A)
İMO İzmir Şubesi İşçi
Sağlığı ve İş Güvenliği
Komisyonu Başkanı

Korkut Küçükcan şantiyede ve görevi başında yitirdiğimiz ilk meslektaşımız değildi. İşçi sağlığı ve iş güvenliği önceliğimiz olmadıkça da daha nice Küçükcan’ları kaybedeceğiz.

2019’un Kasım Ayı idi. Sonbaharda ağaç yapraklarının sararıp solduğu, dalında kopup rüzgârla uçtuğu ve gözlerden kaybolup uzaklaştığı günlerdi. Gaziantep’de Kasım’ın 16’sı; 38 yaşındaki meslektaşımız Korkut Küçükcan’ın da sararıp solduğu, inşaat mühendisliği ailemizden kopup yıllarca emek verdiği inşaat sahasında yaşama gözlerini yumduğu, acısını yüreğimizde hissettiğimiz bir gündü! Gençti, kendini mesleğine adamıştı, idealisti, Nil ve Mert’in babasıydı, Zeynep’in eşiydi. Ancak şimdi ardında bıraktığı öksüz çocuklar ve gözü yaşlı bir eş var.

Yıllarca yağmurlarla ve güneş ışıklarıyla yıpranan kavak ağacından ahşap iskelelerin üzerine yıkılmasıyla 20-25 ton (1500-2000 kamyon) ağaç enkazın altında 1080 arama kurtarma personelinin gayreti ile 33 saat sonra ulaşılabilen  Küçük”CAN”, artık “can”sızdı!

İnş. Müh. Korkut Küçükcan’ın yaşamını yitirdiği şantiye. Küçükcan’ın altında kaldığı ahşap iskele yığını.

Mühendisliğin, tekniğin, fennin, denetimin, mevzuatın, projenin, işçi sağlığı ve iş güvenliğinin kırıntısının bile bulunmadığı bir şantiye… Mesleği için şantiyenin içine girmek zorunda kalan Küçükcan, maalesef, nefessiz, kırık, ezilmiş bir şekilde şantiye enkazından çıktı…

Korkut Küçükcan şantiyede ve görevi başında yitirdiğimiz ilk meslektaşımız mıydı? Hayır!

09.10.2007 tarihinde, Niğde’de Bor yolu üzerinde yapımı devam eden TOKİ inşaat alanındaki alışveriş merkezi inşaatında beton dökümü sırasında meydana gelen çökme sonucu enkazın altına kalan İnşaat Mühendisi Harun Çakmak hayatını kaybetti.

02.08.2013 tarihinde, Bilecik-Bozüyük karayolunda Naldöken Kavşağı’nda otomobillerini yol kenarına park eden iki inşaat mühendisi Timuçin Kızılırmak ve Ertan Maksut, Yüksek Hızlı Tren (YHT) inşaat çalışmalarını izlerken kamyon çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

01.02.2014’de, Trabzon’da, beş katlı bir binanın çatı katında akıntı olduğu için o alanın fotoğrafını çekmeye çalışan 28 yaşındaki inşaat mühendisi Metin Arslan, dengesini kaybetmesi sonucu düştü. Ağır yaralanan Arslan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

12.06.2014 tarihinde, Kayseri’de şantiyede inşaatı mühendisi Baki Güneş ile birlikte denetleme yapan iş müfettişi, inşaatın 5’inci katındaki iskelenin çökmesi sonucu yaşamlarını yitirdiler.

29.10.2015’de Ankara’da hastane şantiyesinde yeni işe başlayan 2 günlük inşaat mühendisi Burhan Kılıçarslan (27) geçirdiği iş kazası sonrası hayata veda etti.

07.04.2018 tarihinde, Hatay’ın Samandağ ilçesinde, Şükrü Kanatlı Mahallesi Belediye Toplu Konutları inşaatında, İnşaat Mühendisi Mehmet Cabir Günay (26), 11.kattan başına tuğla düşmesi sonucu yaşamını yitirdi.

15.10.2019’da Sinop’un Durağan İlçesinde, yol asfaltlama çalışması sırasında sürücüsünün geri manevra yaptığı çakıl yüklü kamyon, inşaat mühendisi Onur Şinoforoğlu’nun (30) üzerinden geçti. Kamyonun bacaklarından geçtiği Şinoforoğlu, ağır yaralandı.

Korkut Küçükcan şantiyede ve görevi başında yitirdiğimiz ilk meslektaşımız değildi. İşçi sağlığı ve iş güvenliği önceliğimiz olmadıkça da daha nice Küçükcan’ları kaybedeceğiz.

Dur diyelim durduralım mühendis ölümlerini, işçi ölümlerini!

Küçükcan’lar ölmesin, yaşasın! Önce can güvenliği, önce insan!

İnş. Müh. Korkut Küçükcan için İMO Gaziantep Şubesince düzenlenen tören.