genç-İMO İzmir ve Denizli ortak teknik gezi

Deniz Karadağ
DEÜ 4. Sınıf

genç-İMO İzmir 2021-2022 dönem çalışmaları kapsamında genç-İMO Denizli ile birlikte 12 Mart 2022 tarihinde geniş kapsamlı bir etkinlik düzenledi.

İMO İzmir Şubesinde buluşulduktan sonra etkinliğin ilk adımı için Alsancak’ta inşası devam eden Evora İzmir şantiyesine doğru yola koyulduk. Bizleri burada projenin şantiye şefi ve teknik elemanları karşıladı. Ofiste yapılması düşünülen projenin maket üzerindeki anlatımından sonra şantiye sahasını projede görev alan mühendislerle birlikte gezip proje hakkında teknik bilgiler aldık. Farklı uygulama esaslarını görme imkânı bulduğumuz bu teknik gezi bizler için oldukça faydalı geçti.

Teknik gezinin ardından tekrar İMO İzmir Şubesine döndük. Her iki şubenin genç-İMO üyelerinin tanışıp kaynaşması adına kokteyl düzenlendi. Üyelerin arasındaki paylaşımı ve etkileşimi arttıran kokteylin ardından genç-İMO, İMO ve TMMOB tanıtım sunumları gerçekleştirildi. Sunumları her iki şubenin 12. Dönem Öğrenci Konseyinde bulunan üyeleri gerçekleştirdiler ve sunum sonunda gelen soruları yanıtladılar.

Pandeminin sosyal hayatı etkilediği dolayısıyla aramızdaki dirsek temasını azalttığı ve buna bağlı olarak örgütlülüğümüzü de kötü yönde etkilediği aşikâr. Bu zamanları geride bırakırken yapılan bu etkinliği özellikle örgütlülüğümüz adına çok kıymetli buluyorum ve farlı şubelerden de buna benzer etkinlikler görmeyi ümit ediyorum.

Emeği geçen herkese teşekkürler…