Mesleğe Hazırlık Kursumuz tamamlandı

18 Temmuz – 11 Ağustos 2022 tarihleri arasında düzenlenen Mesleğe Hazırlık Kursumuz tamamlandı. 

2020 ve sonrasında mezun olan üyelerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz Mesleğe Hazırlık Kursu 96 üyemizin katılımıyla tamamlandı. Kurs kapsamında

  • Yapısal Tasarım Esasları,
  • Yapısal Tasarımda Uygulamalar ve İleri Konular,
  • Şantiye Yönetimi, Yetki Belgelerimiz ve Özlük Haklarımız,
  • Temelden Çatıya İnce Yapı Malzeme ve Uygulama Detayları,
  • Çelik Yapı Elemanlarının Davranışı
  • Çelik Yapı Tasarım Esasları
  • Beton Döküm Esaslar seminerleri gerçekleşti.

Seminerlerin yanı sıra Metraj Çalışma Grubu, Proje Çalışma Grubu ve Hazır Beton Üretim Santrali teknik gezisi gerçekleştirildi.

Şubemizde yüz yüze olarak gerçekleşen ve özellikle yeni mezun üyelerimizin yoğun ilgi gösterdiği kurs programı sonunda İnşaat Sektörü ve Genç İnşaat Mühendislerinin Sorunlarını konu alan forum düzenlendi. Forum sonucunda tartışmaların devamlılığı ve sorunlara getirilebilecek çözüm yollarını tartışmak amacıyla Genç Mühendisler Komisyonu kurulmasına karar verildi. Mesleğe Hazırlık Kursu katılım belgelerinin de verilmesinin ardından kokteyl yapılarak kurs programı tamamlanmış oldu.

Kurs programının tamamlanmasının ardından yapılan anketlerde şubede yapılan kursların arttırılması, daha uzun ve detaylı kurslar düzenlenmesi, uygulamaya yönelik eğitimlerin arttırılması yönünde öneriler geldi.

Kurs kapsamında çalışma grupları ve seminerlerde eğitmen olarak yer alan Av. Baki Okan, İnş. Müh. Bekir Ufuk Yıldırımer, Y. İnş. Müh. Cemal Coşak, İnş. Müh. Cenk Işılay, İnş. Müh. Engin Sönmez, İnş. Müh. Harun Murat, İnş. Müh. Hazal Canpolat Işık, İnş. Müh. İrfan Kadiroğlu, İnş. Müh. Musa Borca, İnş. Müh. Ozan Sertkaya, Prof. Dr. Özgür Eğilmez, İnş. Müh. Şeref Alpago, Y. İnş. Müh. Uğur Engin’e teşekkür ederiz.