İMO İzmir Dayanışma Platformu

Koronavirüs salgının ülkemizde artması, 65 yaşın üzerinde ve kronik rahatsızlığı olan kişilerin sokağa çıkmasının kısıtlanmasından hemen sonra Şubemizde “Genç Mühendisler Meslek Büyüklerine Sahip Çıkıyor” adında bir dayanışma platformu oluşturarak tüm üyelerimize duyuru yaptık.

Gönüllü olan genç üyelerimiz ile beraber Şubemize kayıtlı 65 yaşın üzerinde olan yaklaşık 1400 üyemizi tek tek arayarak ulaştık ve üyelerimizin hastane, eczane ve market alışverişleri gibi ihtiyaçlarının giderilmesi çalışmalarına başladık.

Çalışmalarımız devam ederken gönüllü sayımızın her geçen gün artması ve her yaş grubundan üyemizin destek talebinin Odamıza ulaşması ile meslektaşlarımızın yalnız olmadığı ve örgütlülüğümüzün önemi bir kez daha açığa çıktı

Geçtiğimiz bu zor günlerde ihtiyacı olmayan üyemizin bile zor bir anında Odamızı arayabileceğini bilmesi bir güven duygusu yaratarak, gönüllü üyelerimizin motivasyonunu artırmış ve dayanışmanın önemini bir kez daha hatırlatmıştır.

Bunun yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız görüşmelerde İBB-İMO İzmir Dayanışma Gönüllüleri olarak ortak bir çalışmada bulunduk. Katkı sunmak isteyen üyelerimizin desteği ile kısa zamanda 230 adet dayanışma paketi toplayarak 7 Nisan 2020 Salı günü Buca İlçesi Yeşilbağlar Mahallesi’nde ihtiyaç sahibi hanelere üyelerimizin de katılımı ile dağıtım gerçekleştirdik.

Bu zor zamanlarda dayanışmanın önemini bilerek çalışmalarımıza devam ediyor, ihtiyaç sahibi olan veya destek vermek isteyen üyelerimizi Odamızla iletişime geçerek kurduğumuz dayanışma platformunu büyütmeye çağırıyoruz.