Uzun yolun ilk adımı

Müslüm Demir
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi

Hayallerinin peşinden koşmak güzel bir olgudur. Mücadele vermek çalışıp bir yerlere ulaşmak tüm gençliğin bir hedefidir. Hedeflerimin ilk adımı olan okulu bitirip mezun olmanın heyecanı içerisindeyim. Ortaokuldan beri başlayan hayalimdi inşaat mühendisliği mesleği ve tüm çevremin özellikle ailemin bana uygun gördüğü, yapabileceğime inandığı bir alandı. Hayalimin ilk adımlarına başlarken bu kadar zorlanacağımı bilmiyordum ve bu mesleğin kutsallığının farkında bile değildim.

Öğrenim hayatım boyunca meslek hayatımda yapabileceklerimi düşünüp kendimi nasıl geliştirebileceğimle ilgili araştırmalar yapardım. O zamanlar İnşaat mühendisi adayı olmak güzel ve tatlı bir duyguydu, şimdi ise topluma kazandırılmış genç ve heyecanlı bir inşaat mühendisi olma yolundayım. Biraz cesaretli ve özgüvenliyim, yanı sırada korkularımla cebelleşiyorum. Üniversite yıllarıma başlarken inşaat mühendisliği çalışma alanı geniş ve olumlu şekildeydi fakat şu an iş imkanları kısıtlı biraz da imkanları zorlayıcı olarak duruyor. Fakat inancım hep sonsuz bu ülkenin genç ve dinamik inşaat mühendislerine ihtiyacının olduğunu biliyorum. Her gencin yaşadığı gelecek kaygısını taşımakla beraber bu kaygıları bize vereceği fırsatlarla ortadan kaldırabilecek bir iş alanı hayal ediyorum.

Genç mezun bir mühendis olarak bana ve arkadaşlarıma fırsat veren, tecrübe edinmemi sağlayan ve ömür boyu hem mesleki hem bireysel gelişime yönlendiren bir düzen isterim.  Mesleğimin kurallarına bağlı kalarak ülkemi geliştirecek ve toplumuma fayda sağlayacak işler yapmak isterim. Bizden önce inşaat alanında olan tüm meslektaşlarımın bizi küçük görmeden bizlere destek vererek önümüzü açmalarını diliyorum. Ülkemizde daha fazla değer görmek, emeklerimin karşılığını almak istiyorum. Deneyimli, işine bağlı ve etik kuralları çerçevesinde başarılı bir mühendis olmak istiyorum. İş bilmeyen, iş imkanlarını zorlaştıran müteahhitlerin altında mesleğimden soğuyarak çalışmak istemiyorum.

Mesleğimin el üstünde tutulup daha çok saygı görmesinin hayali ve gençliğin vermiş olduğu toy heyecanımla iş hayatıma girmeyi planlıyorum. Umarım genç mezunların hayallerini kimse suya düşürmez ve emeklerimiz her zaman karşılığını bulur.