17 Ağustos Depremi yıl dönümü etkinliklerimiz

Ülkemizde bugüne kadar yaşanmış afetler arasında önemli derecede ağır hasarların ve kayıpların yaşandığı 17 Ağustos 1999 Büyük Marmara depreminin üzerinden 23 yıl geçti. Büyük Marmara depremi ülkemizin yakın tarihini derinden etkileyen en önemli afetlerden birisidir.

17 Ağustos 1999 Büyük Marmara depreminin yıkıcı etkilerinin unutulamaması için her yıl TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube ve paydaşları tarafından anma etkinlikleri düzenlenmektedir. Bu yıl ilk etkinliğimiz 15 Ağustos 2022 tarihinde İzmir’in Buca ilçesinde gerçekleştirildi. Etkinliğimiz TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi öncülüğünde ve paydaşların katılımı ile gerçekleşti,  “Afet Yönetiminde Sivil Toplum Kuruluşlarının Önemi” konulu forum yapıldı. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve paydaşları tarafından stantlar kuruldu, Şantiye Tozu tiyatro grubumuzun Zar Atma oyunu sergilendi. Etkinliğe katılan yurttaşlarımıza deprem hakkında bilgi verildi. Ayrıca İnşaat Mühendisleri Odası tarafından, etkinliğe katılan yurttaşlarımıza konut almadan önce nelere dikkat edilmeli, deprem anında, öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenler anlatıldı.

İkinci etkinliğimiz 16 Ağustos 2022 tarihinde İzmir’in Karşıyaka ilçesinde gerçekleştirildi.  Anma etkinliğimiz TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi öncülüğünde ve paydaşların katılımı ile gerçekleşti. Bu kapsamda “Afet Yönetiminde Vatandaşların Rolü ve Sorumluluğu” konulu forum yapıldı. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve paydaşları tarafından stantlar kuruldu, şantiye tozu tiyatromuzun sahnelediği zar atma oyunu sergilendi ve dans gösterisi yapıldı. Anma etkinliğine katılan yurttaşlarımıza deprem hakkında bilgi verildi ve sonrasında konut almadan önce dikkat edilmesi gerekenler, deprem anında, öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenler anlatıldı. Etkinliğe katılan halka anket yapıldı. Ankette yer alan sorular, sorulara verilen cevaplara düşen kişi sayıları ve bu cevapların yüzdelik dilimleri aşağıdaki resimlerde gösterilmektedir.

Üçüncü etkinliğimiz 17 Ağustos 2022 tarihinde İzmir’in Konak ilçesinde gerçekleştirildi.  Anma etkinliğimiz TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi öncülüğünde ve paydaşların katılımı ile gerçekleşti. TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi önünde adalet nöbetine katılımı ile etkinliğimiz başladı. Şantiye Tozu tiyatro grubumuzun Zar Atma oyunu sergilendi, basın açıklaması yapıldı ve meşaleli yürüyüş yapılarak denize karanfil bırakıldı.

Dördüncü etkinliğimiz 18 Ağustos 2022 tarihinde İzmir’in Karabağlar ilçesinde gerçekleştirildi.  Etkinliğimiz TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi öncülüğünde ve paydaşların katılımı ile gerçekleşti. Bu kez “Mahalle Afet Örgütlülüğü-Afet Yönetimi” konulu forum yapıldı. Stantlar kuruldu, Şantiye Tozu tiyatro grubumuzun Zar Atma oyunu sergilendi. Etkinliğe katılan yurttaşlarımıza deprem hakkında bilgi verildi. İnşaat Mühendisleri Odası tarafından, etkinliğe katılan yurttaşlarımıza konut almadan önce nelere dikkat edilmeli, deprem anında, öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenler anlatıldı, etkinliğine katılan halka anket yapıldı. Ankette yer alan sorular, sorulara verilen cevaplara düşen kişi sayıları ve bu cevapların yüzdelik dilimleri aşağıdaki resimlerde gösterilmektedir.